Vi kjøper din bruktbil, ring

Vi kjøper din bruktbil, ring

Vi kjøper din bruktbil, ring

Fakta om elektrisk varebil

Skepsisen mot elvarebil sitter mer hos brukerne enn ved det bedriftsøkonomiske.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Maxus e-Deliver 3
Maxus EV-80
BYD TP3

Fordelene med elvarebil er mange; – man sparer penger på drivstoff, de er rimeligere i innkjøp, og de er rimeligere i drift. 

Usikker?

Det største usikkerhetsmomentet for mange er rekkevidde. Men når det kommer til små og mellomstore varebiler går de gjennomsnittlig bare 40 km pr dag. Når den da ser varebiler som BYD T3 som har en rekkevidde på 360 km bør man klare å holde den gående gjennom dagen.

Store varebiler som Maxus EV80 har en rekkevidde på 200 km men kan til gjengjeld lastes med 950 kg. Disse bilene støttes med inntil 50 000 kr av Enova.

 

Ulemper

Så må man være klar over at det finnes ulemper. En fullastet elektrisk varebil i 17 minus har ikke like god rekkevidde som oppgitt. Man må også planlegge litt i forbindelse med lading noe du slipper med fossilt drivstoff.  

maxus ev80
Maxus EV80 har både god plass, stor nyttelast og hengerfeste.

For en bedrift er fordelene stort sett tydelige

Andelen elektriske varebiler

Det er kun 5 % elektriske varebiler i Norge. For å øke andelen elektriske varebiler i Norge kom støtteordningen fra Enova i august 2019. Dette innebærer at bedrifter som kjøper elektrisk varebil vil få støtte til dette.

Bomavgift

Gratis bompassering vil innføres på nytt fra 1.januar 2021 for elektrisk varebil som et insentiv for å øke andelen el-varebiler. Flere byer har bedt om lovendring for å kunne forby dieselbiler i bykjernen for å bedre luftkvaliteten.

Parkering

Hovedregelen for parkering av el varebiler, elbiler og hydrogenbiler er at man kan parkere gratis på offentlig avgiftsparkering.

Avgiftsfritak elektrisk varebil

En el varebil vil være rimeligere å kjøpe siden den vil ha fritak på moms- og engangsavgift. Årsavgiften er også betydelig lavere.

Drifts- og vedlikeholdskostnader

En elektrisk varebil har verken tennplugger, motorolje, drivstoff- eller luftfilter som må skiftes. En elektrisk varebil har heller ikke så mange bevegelige deler som kan slites som girkasse og clutch. Servicekostnadene på en el varebil vil være minimalt – som dekk- og bremseslitasje.

Husk: I 2025 skal alle nye personbiler og lette varebiler være nullutslippskjøretøy

maxus eDeliver 3
Besøk og kontakt Oustad

Oustad AS

Øvregt. 32 2317 Hamar

62 51 92 20

E-post: Trykk her

Denne nettsiden bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse.